onsdag 30 juni 2010

En förtjusande man - Marian Keyes

Äntligen blev det av att jag läste "En förtjusande man" av "chicklit-drottningen" Marian Keyes. Härlig semesterläsning.
Handlingen:
Boken handlar om fyra kvinnor: Lola, Grace, Marnie och Alicia. De har en sak gemensamt - Paddy de Courcy. Lola som är nuvarande flickvän till Paddy får höra att han plötsligt ska gifta sig. Med Alicia. Helt förkrossad flyr hon till landet och en stuga vid havet där hon mest deppar, men även träffar nya bekantskaper, som ett gäng cross-dressers. Journalisten Grace vill skriva om Lola och Paddy och försöker så få tag i Lola, men samtidigt har hon problem med sin syster Marnie, som förresten är ett ex till Paddy. Och gravt alkoholiserad, men det erkänner hon inte. Och Alicia, vem är hon egentligen och hur kommer det sig att hon plötsligt ska gifta sig med politikern Paddy?
I boken följer man dessa fyra kvinnor och hur de mer och mer dras närmare varandra och en uppgörelse med kvinnomisshandlaren Paddy.

Keyes har återigen levererat en riktig bladvändare. Som i sina tidigare böcker är det full fart genom hela boken. Det är intressant, roligt, tidvis lite sorgligt men man vill bara läsa mer. Personligen gillade jag mest att läsa om Lola för de kapitlen som handlade om henne var skriva i ett snabbare tempo och Lola var den mest intressanta karaktären i den här historien.

Betyg:
4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar