söndag 2 januari 2011

Marshmallows till frukost av Dorothy Koomson

Visserligen är det 2011, men jag har ju inte recenserat böckerna jag läste i slutet av 2010. So here goes. Först ut "Marshmallows till frukost" av Dorothy Koomson.


Handlingen:

Kendra Tamale har kommit tillbaka till England efter att ha bott i Australien ett tag. Hon har ordnat med arbete och hyr bostad av familjen Gadsborough. Hyresvärden, Kyle, och hans två barn, sexåriga tvillingarna Jaxon och Summer, går igenom en svår period då barnens mor har flyttat ut och är dessutom alkoholist fast hon ännu inte insett sitt problem. Kendra dras snabbt in i familjen Gadsboroughts liv och blir den som barnen tyr sig till då deras mor inte är där och fadern håller på att bryta ihop. Kendra själv mår inte särskilt bra hon heller, hon har flytt två gånger tidigare från personliga problem som hon inte har kunnat hantera. Vilka hemligheter det är kan och vill hon inte avslöja ens för sin nämaste vänninnna. Hon kämpar inte bara mot sina smärtsamma minnen, hon har också svårt att känna tillräcklig tillit till vänner som vill hjälpa henne att må bättre.

Bokens titel och omslag kan vid första anblicken leda in tankarna på fel banor. Man tror lätt att här kommer en sådan där feel-good bok som slutar med att flickan får pojken osv osv, blablabla. MEN den här boken är faktiskt lite djupare än så. Visst har boken en del humor och värme, men den är mer sorglig och gripande än rolig och glad.

Betyg:

4/5

1 kommentar:

  1. Den tyckte jag också om!!!

    Ser att du håller på med Flickan med glasfötter! Det var en av de bästa böcker jag läste under 2010!

    SvaraRadera