fredag 30 mars 2012

Helt otroligt!

Jag är hemma från London nu och kan konstatera att jag verkligen förvånat mig själv denna resa.
1. Jag gick bara in i EN enda bokhandel i London och det var på flygplatsen!
2. Jag har kommit hem från London UTAN en enda nyinköpt bok!
3. Boken jag hade med mig har jag läst av ca 25 sidor. På hela 3-dagarsresan!!
Alltså det här måste vara någon slags rekord eller nåt. Eller är jag sjuk månne?? Måste klura lite på det här. Är det slutet på en era - ett paradigmskifte, eller har jag kommit till den punkten i livet då jag kan säga "Jag har faktiskt inte lust att köpa några fler böcker, för jag har så många." Herregud!

måndag 26 mars 2012

Bye bye for now

Imorgon åker jag till London. Señor Peregrino får följa med som reselektyr. Hoppas den är bra, annars blir jag *tvungen* (host, host) att köpa något annat att läsa på Waterstones till exempel.

torsdag 22 mars 2012

Ta två, betala för en

CDON har kampanjpriser på engelsk chick-lit: buy one, get one. Naturligtvis har jag slagit till. Klickade hem fyra stycken, för man kan väl inte få för många tänkte jag.


onsdag 21 mars 2012

Inte bara läsa, navigera också

Som man kan märka här på bloggen så har jag inte recenserat mycket på senare tid. Inte för att jag inte läser något, utan för att jag läser en massa och orkar/hinner inte skriva. Bland annat läser jag denna: Navigering och sjömanskap. Varför kan man undra?? Jo, jag tänkte att jag ska ta förarintyg så att jag kan köra vår båt med gott samvete (och inte gå på grund och sånt).

Så, därför, inga recensioner på ett tag.

tisdag 20 mars 2012

London

Var tar tiden vägen, har jag ju undrat lite då och då. Idag så igen. Och vad hände med våren?? Det blev ju alldeles grått igen och så snöade det i morse. Blä! Nu till något roligare: nästa vecka bär det av till London igen och det ska bli SÅÅÅÅ roligt! Som vanligt kommer ett antal bokhandlare att besökas, men kanske jag också kommer till Victoria & Albert den här gången. Det museet missar jag alltid, pga olika orsaker. Hoppas denna gång på bättre tur (och planering).

måndag 12 mars 2012

Keep Calm....

Åh, jag vet att alla har tröttnat på alla dessa Keep Calm-posters, men ändå - här kommer en fin från Print Land på Etsy.

Hungerspelen

Min dotter har tjatat på mig att jag måste läsa Hungerspelen. "Den är ju bara SÅÅÅÅÅÅ bra!!" har jag fått höra om och om igen. Så, då får jag väl göra det då, tänkte jag igår eftermiddag. Och öppnade boken.......och kunde inte släppa. Läste halva igår, resten får bli ikväll. Tur att tvåan och trean finns i dotterns bokhylla också.

fredag 2 mars 2012

Orka läsa

Det går lite si och så med "Water for elephants". Tror faktiskt att jag låter den vara och går över till något mer spännande. Men vad?? Kanske man skulle ta tag i någon av tegelstenarna i min utmaning? Kate Morton eller Justin Cronin är frågan. Eller så får de vänta lite, lite till och jag tar något mer lättsamt. Som The Beach Café av Lucy Diamond, t.ex.