måndag 25 mars 2013

Beautiful Disaster - Jamie McGuire

Jag har läst en underbar bok: Beautiful Disaster av Jamie McGuire. En riktig bladvändare!


Handlingen:
18-åriga Abby har lämnat sin far och sitt gamla liv bakom sig och flyttat till en annan stat för att börja på college. Med sig har hon sin bästis America, den enda personen som vet vilket liv Abby lämnat. I den nya skolan går Travis Maddox, även kallad Mad Dog. Han är skolans värsting: han super, hans kropp är täckt av tatueringar, han tjänar pengar på att slåss och han avverkar skolans tjejer, en efter en. Han står för allt det som Abby verkligen vill hålla sig borta från. Hon blir smått äcklad av hans inställning till tjejer och när han riktar sin uppmärksamhet på henne tar hon demonstrativt på sig sina säckigaste mysbyxor och skiter fullständigt i hur hon ser ut. Aldrig att hon skulle stå och fjäska och göra sig till för honom! Men Travis ser det som en utmaning och börjar söka upp henne mer och mer; han sitter vid hennes bord i kafeterian, han hjälper henne med att plugga, han bjuder hem henne och tillsammans med America och hennes pojkvän Shep (som är Travis kusin och delar lägenhet med honom) har de roligt ihop. Men Abby är inställd på att hon och Travis bara är vänner. Alla andra i skolan ser dock något annat. De ser att för första gången någonsin syns Travis med samma tjej dag efter dag. De ser att de två skrattar ihop, kramas och kort sagt tillbringar varje ledigt sekund med varandra. Och när Travis inte är med Abby är han omöjlig att ha att göra med. Än värre blir det när Abby blir utbjuden av klasskompisen Parker...

Det är lika bra att säga det direkt: jag älskade den här boken! Abby är en fantastisk tjej som växer upp under förhållanden, jag inte tänker gå in på här för då avslöjar jag för mycket, men hon är jäkligt tuff. Hennes wingman - America - är allt en bästa vän ska vara: lojal, förstående, stöttande och känner Abby bättre än hon själv. Travis är....Travis. Han har sina demoner, men trots att han är en riktig strulpelle har han ett hjärta av guld och man måste bara älska honom. Deras vänskap/förhållande är otroligt stormigt och man får lite hjärtklappning faktiskt.

Jag sträckläste Beautiful Disaster och sen var jag tvungen att gå in på Jamie McGuires hemsida för att få veta mer om Travis och Abby.  Och det kommer faktiskt mer. Walking disaster heter McGuires nästa bok och då får man läsa om Travis och Abby sett ur Travis synvinkel (Beautiful disaster är skriven ur Abbys synvinkel). Boken kommer ut i april och jag kan väl inte annat än att medge att jag redan har förhandsbokat den.

Betyg:
5/5

PS. En film är tydligen på gång också, men än så länge är den bara på planeringsstadiet, så det dröjer innan vi får veta vem som kommer att spela Travis och Abby.

fredag 22 mars 2013

The Siren

Sveriges romance-drottning Simona tipsade för ett tag sedan om Tiffany Reisz och hennes The Siren. Nyfiken som jag är beställde jag boken och har nu börjat läsa den.


Och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna bok. Jag är mycket kluven...

måndag 18 mars 2013

Halvtid

Jag fortsätter att beta av böckerna på min hyllvärmarlista. Det har nu gått två månader och jag har drygt två månader kvar tills jag vill bli klar. 4,5 böcker avklarade, 4,5 kvar.

  • Miss Peregrine's home for peculiar children - Ransom Riggs 
  • Birdsong - Sebastian Faulks
  • The time of my life - Cecelia Ahern
  • Shadow of night - Deborah Harkness  läsning pågår
  • Himlens fånge - Carlos Ruiz Zafón
  • The sealed letter - Emma Donoghue
  • Anna Karenina - Leo Tolstoj
  • Tess av D'urberville - Thomas Hardy
  • Bel-Ami - Guy de Maupassant

  • Men jag läser ju annat också, så vi får se hur det ska gå. Största hotet är Anna K. Den kommer att sabba allt, jag bara vet det...

    onsdag 13 mars 2013

    You had me at Hello - Mhairi McFarlane


    Handlingen:
    Rachel och Rhys har varit tillsammans i 13 år och är mitt i planeringen av sitt kommande bröllop när Rachel känner att de nog inte längre har så mycket gemensamt, så hon ställer in bröllopet och gör slut med den oförstående Rhys. Så en dag stöter hon på hennes bästa vän från universitetstiden, Ben. De har inte setts på tio år, men på den tiden de var vänner var de oskiljbara. När de nu träffas känner Rachel att det kanske finns några starkare känslor än vänskap för Ben. Men Ben är lyckligt gift och allt blir komplicerat. Har han några känslor för Rachel alls? Kan de återuppta vänskapen efter alla dessa år eller är det omöjligt? Det finns ju en anledning till att de bröt kontakten tvärt då, för tio år sedan...
     
    Och sakta får vi med hjälp av återblickar till universitetstiden veta vad det var som hände då och läsaren får mer förståelse för både Rachel och Ben.
     
    You Had Me at Hello är en riktigt härlig historia. Feelgood, utan att vara överdrivet gullig. Det bästa är återblickarna till universitetslivet, hur Ben och Rachel träffades, hur de var som unga och hur deras vänskap blev starkare och starkare.
     
    Jag tycker att McFarlane lyckas väldigt bra med att ge liv i karaktärerna och man får en känsla av att man känner dem rätt så bra. Och man kan inte låta bli att bli lite förälskad i fina Ben.
     
    You Had Me at Hello har jämförts med En dag, men den enda likheten, enligt mig, är att det handlar om en kille och en tjej som lär känna varandra under universitetstiden och är goda vänner.  Båda böckerna är bra på sitt sätt, men jag får mycket varmare känslor för Ben än strulpellen Dexter. Jag rekommenderar verkligen den här boken, den är riktigt varm och go.

    Betyg:
    5/5

    tisdag 12 mars 2013

    Fortsättningen på Angelology

    Den som älskade Angelology av Danielle Trussoni (som jag gjorde) kommer inom kort att bli väldigt glad - tvåan, Angelopolis, kommer ut till våren. Oh My God!!! Måste genast förhandsboka!

    torsdag 7 mars 2013

    På väg

    Nu har jag varit framme och klickat igen. Dessa fyra (och några andra) är i detta nu på väg hem till mig. En salig blandning kan man väl tycka, men det är precis så min läsning ser ut.

    måndag 4 mars 2013

    Tillbaka från Alplandet

    Efter en vecka i Schweiz känner jag mig fullt utvilad. Med mig har jag två nya inköp, båda skrivna av Diccon Bewes: Swiss watching och Swisscellany. Rolig läsning om alplandet och dess invånare. Har ännu inte läst den förstnämnda, men den andra är rolig med alla möjliga fakta och siffror om kossornas och klockornas land (om man finner nöje i sådant, vilket jag gör eftersom jag har bott ett par år där och landet ligger mig varmt om hjärtat).