tisdag 21 februari 2012

From Notting Hill with Love...Actually - Ali McNamara

From Notting Hill with Love...Actually av Ali McNamara är precis vad titeln antyder - en liten hyllning till några av vår tids mest romantiska filmer, bland annat Notting Hill och Love Actually. En helt underbar bok som man inte kan släppa tills den är utläst.

Handlingen:
Scarlett har växt upp med sin pappa efter att hennes mamma lämnade familjen när Scarlett var baby. Scarlett, som är döpt efter Scarlett O'Hara älskar filmer, precis som hennes mamma också gjorde. Hon älskar dem så mycket att man ofta finner henne dagdrömmande. Varje vardagssituation kan göras lite roligare om den bara kan länkas till någon av hennes favoritfilmer tänker hon. Hon är en hopplös romantiker och önskar att hennes fästman vore lite mer som hon, men han är långt därifrån. Han tycker att hon borde komma ner på jorden och börja leva i verkligheten, men Scarlett tänker inte göra så. Hon är övertygad om att verkligheten kan överträffa filmen och det finns ett perfekt "happy ending". För att bevisa det för fästmannen och för sin far tackar hon ja till kompisens förslag att vara husvakt i Notting Hill i en hel månad. Hon tar ledigt från jobbet och lämnar fästmannen i hemstaden (som förresten är Stratfort-upon-Avon - Shakespeares hemstad) och åker till London, trots att hon snart ska gifta sig.

I Notting Hill får hon bevis efter bevis på att saker som händer på film, faktiskt även händer i verkliga livet. Hon upptäcker att hon hamnar i situationer som är väldigt lika filmscener i hennes favoritfilmer, som Pretty Woman, Notting Hill, Love Actually, The Holiday, Sleepless in Seattle och många fler. Hon får nya vänner, lär känna grannen Sean (som är en korsning mellan Brad Pitt, Jude Law och Ewan McGregor) och hon börjar leta efter sin försvunna mamma.

Den här boken är verkligen rolig, charmig och helt underbar! Jag upptäckte att jag längtade hem till boken när jag var på jobbet, för jag ville bara läsa mer och mer. Och det är ju extra kul att läsa om man har sett alla filmerna som Scarlett refererar till. Som scenen i parken där Julia Roberts och Hugh Grant sitter på soffa till musiken av Ronan Keating, för att bara nämna en. Jag säger det bara: LÄS BOKEN!! Det enda negativa med boken var att den tog slut alldeles för fort.

Kul grej: boken innehåller extramaterial med en guide till Scarletts Notting Hill, lite om Scarletts favoritfilmer och ett litet quiz, bara en sån sak.

Betyg:
4++/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar